Atena curtează Beijingul. Guvernul Tsipras îndeamnă China să investească mai mult în Grecia

Data publicării:
tsipras chinezi

Oficialii de la Atena i-au primit pe chinezi cu surle şi trâmbiţe, în încercarea de a atrage noi investiţii în ţară. Premierul Tsipras a vorbit despre importanţa afacerilor chinezeşti în Grecia.

Ţinem să subliniem inportanţa investiţiilor chineze deja existente în Grecia, inclusiv activităţile importante desfăşurate de către compania Cosco în portul Pireu. Oferim o atenţie sporită investiţiilor chineze, pe care vrem să le încurajăm, pentru că sunt un interes şi un beneficiu comun pentru popoarele noastre”, a declarat șeful Guvernului de la Atena.

Alexis Tsipras a marcat momentul oferindu-le chinezilor o copie a sabiei care ar fi fost folosită de Alexandru cel Mare pentru tăierea nodului gordian.

Alexandru cel Mare ne-a învăţat că dacă nodul gordian nu poate fi dezlegat, trebui să folosim o sabie ca să îl tăiem”, a adăugat premierul grec.

Atena curtează Beijingul, în vreme ce negocierile de la Bruxelles privind planul de salvare nu au dus la niciun rezultat. Germania a refuzat cererea grecilor pentru prelungirea acordului de salvare cu şase luni, fără ca Atena să se angajaze la noi reforme economice.

Guvernul elen promitea să îşi onoreze datoriile şi să nu submineze ţintele fiscale, dar oficialii germani au apreciat că Atena „nu vine cu soluţii substanţiale”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri