Atentat la Nisa. Klaus Iohannis: Teroarea a lovit din nou poporul francez şi Europa; doar uniţi putem opri acest flagel

Data publicării:
klaus iohannis la ambasada frantei crop

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe tututor famililor îndurerate și a asigurat Franța de solidaritatea României. 

Anterior, șeful statului a scris pe Facebook că condamnă atacul „înfiorător” de la Nisa și a atras atenția că doar uniți terorismul poate fi combătut.  

 

 „Condamn ferm atacul înfiorător care a avut loc azi-noapte la Nisa, de Ziua Naţională a Franţei. Teroarea a lovit din nou poporul francez, a lovit din nou Europa. O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu, după ce o mână criminală a curmat vieţile a zeci de oameni şi a lăsat în urmă peste o sută de răniţi. Flagelul terorismului trebuie combătut, actele de cruzime trebuie stopate şi putem face asta doar uniţi împotriva celor care nu au nicio justificare pentru actele lor. Transmit condoleanţe familiilor victimelor şi multă putere celor răniţi! România este alături de Franţa în aceste clipe îngrozitor de dureroase", a scris Iohannis, pe Facebook.

Un terorist a ucis, în noaptea de joi spre vineri, la Nisa, cel puţin 80 de persoane, printre care şi copii, şi a rănit alţi cel puţin 50 de oameni, după ce a intrat cu viteză, cu un camion, în mulţimea strânsă pentru a vedea focurile de artificii pe celebra Promenade des Anglais.

sursa: News.ro 

Citiți și: 
Român aflat la Nisa, pentru Digi24: Camionul mergea în zig-zag, am văzut cum călca oamenii care ţipau
ATAC de ziua naţională a Franței, soldat cu 84 de morți. Doi români sunt printre cei peste 100 de răniți 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri