Atentat la Nisa. Martor: Atacatorul purta o uniformă albastră, ca polițiștii sau șoferii

Data publicării:
FRANTA ATAC CAPTURA

Reporter: - Ce s-a întâmplat?

Franck Sidoli, martor ocular: - Un camion a venit şi a intrat în toată lumea. În toţi. Nu era nicio pază, pompierii au ajuns în 25 de minute sau jumătate de oră. Noi lucram.

Reporter: - S-a întâmplat aici?

Franck Sidoli, martor ocular: - Acolo pe promenadă. Apoi au fost împuşcături.

Jimmy Ghazal, martor: „Sute sau mii de oameni erau pe Promenade Des Anglais şi aşteptau artificiile de 14 iulie. După ce s-au terminat artificiile, oamenii se plimbau şi se distrau pe promenadă, pe trotuare. Muzica era foarte tare şi oamenii se simţeau bine. Apoi am auzit sunete puternice, oamenii au început să ţipe şi s-au auzit focuri de arme. Toţi au început să fugă în toate direcţiile. Toţi au încercat să se pună la adăpost şi am văzut un camion mare care a trecut pe acolo.”

Unii dintre cei care erau pe promenadă au încercat să vorbească cu şoferul camionului.

Am fost în faţa camionului, la un metru, un metru şi jumătate. Am văzut totul de la început. Ai văzut şoferul? Da, l-am văzut. L-am văzut şi nu avea control, era agitat, nu controla volanul. Nu am crezut că a făcut-o intenţionat. Credeam că a pierdut controlul, se agita în cabină, am văzut că avea ceva în mână, ca un telefon. Am crezut că va suna la ambulanţă. În secunda următoare am văzut că a scos pistolul. A început să tragă în poliţie. Purta o uniformă albastră, ca poliţiştii sau şoferii. ”

Camionul s-a oprit doar după ce poliţia l-a ucis pe şofer. La bordul vehiculului au fost găsite arme şi grenade. Autorităţile încearcă acum să determine dacă a acţionat singur sau dacă a avut complici.

La locul tragediei au ajuns imediat zeci de ambulanţe şi elicoptere pentru a transporta răniţii la spital. Taximetriştii din Nisa i-au transportă gratuit pe cei care au vrut să ajungă acasă.

Facebook a activat funcţia "Safety Check" pentru Nisa. Preşedintele Francois Hollande a convocat o şedinţă a consiliului de securitate pentru această dimineaţă. Ancheta a fost preluată de procurorii anti-tero.

Citiți și: 

ATAC de ziua naţională a Franței: cel puțin 80 de morți. Starea de urgență va fi prelungită pentru încă trei luni

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri