Cel puţin 14 morţi după ce un autocar cu studenţi Erasmus a fost implicat într-un accident în Spania

Data publicării:
erasmus

 

ACTUALIZARE 15:20 - Consulatul General al României la Barcelona a transmis că, potrivit ultimelor informaţii obţinute de la autorităţile locale, printre cetăţenii care au fost răniţi şi transportaţi la unităţile spitaliceşti nu au fost identificate persoane de cetăţenie română.

Redăm în continuare comunicatul integral:

„Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie accidentul de autocar produs în cursul acestei dimineţi, în apropierea localităţii Freginals, provincia Tarragona, Spania, soldat cu decesul şi rănirea mai multor persoane. În acest sens, oficiul consular român a contactat în regim de urgenţă autorităţile spaniole în vederea verificării dacă printre victimele accidentului se află şi cetăţeni români.

Conform ultimelor informaţii obţinute de la autorităţile locale, printre cetăţenii care au fost răniţi şi transportaţi la unităţile spitaliceşti nu au fost identificate persoane de cetăţenie română.

Trupurile neînsufleţite ale persoanelor decedate au fost transferate la Institutul de Medicină Legală unde se desfăşoară procedurile de identificare. Verificările sunt în curs şi o echipă consulară mobilă se va deplasa la locul accidentului pentru a obţine informaţii suplimentare.

Consulatul General al României la Barcelona rămâne în permanentă legătură cu autorităţile spaniole şi este pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate.”


Studenţii se întorceau de la festivalul anual Las Fallas din Valencia, atunci când autobuzul cu aproape 60 de pasageri s-a izbit de o maşină la ora locală 6.00 A.M.

Autobuzul avea drept destinaţie Barcelona, însă s-a răsturnat pe autostrada A7, în apropiere de oraşul pitoresc Frefinals, notează News.ro.

Presa spaniolă vorbeşte de 14 morţi şi mai mulţi răniţi, într-un autobuz cu peste 50 de studenţi Erasmus la bord din Spania, Marea Britanie, Elveția, Ucraina, Norvegia și Turcia.

Naţionalităţile celor decedaţi nu sunt cunoscute, însă e cert că printre persoanele decedate se numără şi studenţi străini.

Peste 20 de echipe de intervenţie s-au deplasat la locul accidentului.

Studenţii din autobuzul implicat în accident studiau la Universitatea Barcelona, iar cei mai mulţi dintre ei erau studenţi veniţi prin programul Erasmus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri