Premierul Belgiei recunoaşte eşecul în lupta împotriva teroriştilor

Data publicării:
explozie bruxelles aeroport twitter2

Premierul Belgiei recunoaşte că că statul a eşuat în încercarea de a evita atentatele teroriste. Dar atrage atenţia că, doar în 2015, aproape 100 de persoane au fost condamnate pentru infracţiuni legate de terorism. „Un stat slab nu ar fi putut realiza acest lucru", spune Charles Michel. „Pentru prinderea lui Osama bin Laden a fost nevoie de 10 ani”, s-a apărat acesta într-o conferinţă de presă, scrie Le Monde.

Premierul belgian a ţinut să atragă atenţia că Belgia este unul dintre centrele europene ale terorismului, sugerând că nu poate face faţă singură acestei situaţii. „Suntem o ţară mică în inima Europei, placa tunantă de pe care se organizează atentate îndreptate împotriva altor ţări”, a spus Charles Michel.

Şeful guvernului belgian spune şi că în cazul atentatelor de la Paris şi Bruxelles răspunderea trebuie să fie una colectivă. Şi adaugă că a lansat de mai multe luni ideea creării unui serviciu european, după modelul FBI sau CIA, care să gestioneze unitar informaţiile venite de la serviciile de informaţii din ţările membre ale UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri