FOTO Un elicopter al poliţiei scoţiene a căzut pe un bar din Glasgow. Bilanț provizoriu: un mort și 30 de răniți 

Data publicării:
glasgow

ORA 16:00 Opt morţi şi 14 răniţi grav este bilanţul tragicului accident de la Glasgow.

ORA 13:19 Cel puţin o persoană a murit, iar peste 30 au fost spitalizate, anunţă autorităţile locale, citate de presa britanică.

ORA 7:30 (ora României) Clădirea barului s-a prăbuşit parţial. Înainte de acest moment, echipele de salvare reuşiseră să vorbească cu oameni prinşi înăuntru. La faţa locului se află 125 de pompieri.

Sâmbătă dimineaţă, la ora 6:30, în Clutha Bar erau prinşi încă clienţi. Clădirea se poate prăbuşi în orice moment, iar operaţiunile de salvare se desfăşoară cu mare precauţie.

Elicopterul model Eurocopter EC135 T2 aparţinea Poliţiei scoţiene şi avea la bord trei persoane. Practic, aparatul a căzut pe acoperişul pubului de pe strada Stockwell, la ora locală 22:25 (0:25 ora României). Din fericire, nu s-a produs un incendiu sau o explozie.

Martorii oculari spun că în bar se aflau circa 120 de persoane la momentul incidentului, iar aparatul a căzut "ca o piatră".

15 maşini autospeciale şi 125 de pompieri se aflau la faţa locului la ora 5:00, ora României. Trecătorii acordă ajutor celor ieşiţi din barul Clutha.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Foto via Facebook.com/Cluthabar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri