Grupul de la Vișegrad respinge în continuare cotele obligatorii de refugiați 

Data publicării:
refugiati imigranti - GettyImages - 25 august 15-1

Foto: Gulliver/ Getty Images

Țările grupului de la Vișegrad continuă să respingă sistemul cotelor obligatorii de relocalizare. Acesta este răspunsul nostru în fața eforturilor Comisiei Europene, care mizează în continuare pe acest sistem”, a declarat în fața presei gazda reuniunii, ministrul ceh de interne Milan Chovanec. 

Milan Chovanex s-a referit de asemenea și la centrele „hotspot” aflate în curs de amenajare în Grecia și Italia. În aceste centre migranții vor fi înregistrați și separați în imigranți economici, care în mod normal ar trebui repatriați în țările lor, și refugiații a căror cerere de azil este aparent justificată și care pot fi redistribuiți în celelalte state ale UE prin cotele obligatorii.

„Prioritatea noastră este eficiența hotspoturilor. Funcționarii care vor activa acolo trebuie să aibă la dispoziție suficient timp pentru a efectua un control detaliat al migranților. Poziția Republicii Cehe este ca aceste hotspoturi să funcționeze sub forma unor centre de detenție unde migranții să fie supuși unor restricții privind libertatea și mișcarea”, a mai spus oficialul ceh.

De asemenea, și omologul său slovac, Robert Kalinak, a apreciat că „ar fi absurd să se lupte împotriva imigrației ilegale fără a plasa imigranții ilegali în centre de detenție”.

Atât ministrul ceh cât și cel slovac au explicat faptul că existența unor astfel de centre ar putea împiedica migranții să se înregistreze sub o identitate falsă, situație constatată frecvent în rândul solicitanților de azil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri