Le Monde publică interceptări compromițătoare cu Sarkozy

Data publicării:
SARKOZY -AFP Mediafax Foto-FRANCOIS NASCIMBENI

Magistraţii francezi au decis interceptarea a două telefoane pe care le folosea Nicolas Sarkozy - unul oficial şi al doilea pe care-l folosea sub un nume fals. Nicolas Sarkozy era bănuit că, împreună cu avocatul său,Thierry Herzog, a încercat să obţină informaţii de la un judecător, Gilbert Azibert.

Din înregistrări reiese că fostul preşedinte ar promis că îl va susţine pe magistrat să obţină o funcţie înaltă.

„Îl voi ajuta. Eu îl voi ridica. Sună-l astăzi şi spune-i că mă voi ocupa de aceasta pentru că vreau să merg la Monaco şi îl voi vedea pe prinţ”, spune fostul președinte francez, potrivit uneia dintre interceptări.

La o zi de la această discuţie, Nicolas Sarkozy şi-a sunat din nou avocatul pentru a-i oferi nou informaţii.

„Voiam să îţi spun, ca să îi poţi transmite lui Gilbert Azibert, că la prânz mă întâlnesc cu Michel Roger, ministrul de stat din Monaco”, afirmă Nicolas Sarkozy într-o altă convorbire.

Ancheta împotriva lui Nicolas Sarkozy pentru trafic de influenţă a fost deschisă în februarie acest an. Ulterior, fostul preşedinte a fost acuzat de corupţie. El este cercetat în legătură cu modulul în care a fost finanţată campania sa din 2007, în urma căreia a ajuns preşedintele Franţei. Potrivit presei, dacă va fi găsit vinovat, Nicolas Sarkozy poate fi condamnat la cel puţin cinci ani de închisoare şi la plata unei amenzi de 500.000 de euro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri