MAE rus: Evenimentele de la Odessa, manifestare a iresponsabilității criminale a autorităților de la Kiev

Data publicării:
mae rus-1

„Le condamnăm cu fermitate”, spune diplomația de la Moscova.

Coroborată cu operațiunea punitivă în plină desfășurare întreprinsă la Slaviansk de autoritățile de la Kiev, tragedia de la Odessa este o altă confirmare a faptului că se recurge în mod criminal la forță și intimidare și că nu sunt respectate obligațiile care decurg din acordul de la 21 februarie și Declarația de la Geneva din 17 aprilie, susține MAE rus.

Comunicatul subliniază în final că Rusia a aflat cu indignare despre noile crime din Odessa și cheamă Kievul, precum și pe susținătorii săi occidentali să pună capăt folosirii nelegitime a forțele și să-și asume responsabilitatea în fața poporului ucrainean.

În jurul prânzului, un comunicat postat pe site-ul Kremlinului spunea că președintele Vladimir Putin urmărește cu atenție evoluțiile din sud-estul Ucrainei, unde forțele guvernamentale de la Kiev aveau în curs de desfășurare o operațiunea împotriva „susținătorilor federalizării”.

Trimisul special al președintelui, Vladimir Lukin, a fost trimis în Ucraina pentru a lua parte la negocieri pe tema eliberării „observatorilor militari străini” (observatorii OSCE - n.r.) capturați de forțele proruse. „Oficialii ruși nu au putut lua legătura cu dl. Lukin de când a început operațiunea militară ucraineană”, preciza comunicatul Kremlinului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri