Manifestaţie propalestiniană la Bruxelles. Poliţiştii belgieni au arestat mai mulți demonstranţi

Data publicării:
mani br

Aproximativ 5.000 de persoane s-au strâns în apropiere de Gara de Nord din Bruxelles pentru a-şi arăta sprijinul faţă de palestinieni. Demonstranţii au fluturat drapele palestiniene şi pancarte pe care scria: „Eliberaţi Palestina!” şi au acuzat Israelul de genocid.

„Este ceva greu de imaginat. Trebuie să acţionăm, iar statele din Europa şi din celelalte părţi ale lumii trebuie să intervină pentru a opri masacrul care are loc acolo”, a spus Valerie Brooms, manifestantă propalestiniană.

„Mă gândesc la copiii mei. Mă gândesc la o mamă de acolo care vede cum îi moare copilul şi nimeni nu face nimic. Întreaga lume tace. Nimeni nu face nimic. Nu înţeleg de ce nimeni nu face ceva pentru a opri suferinţa palestinienilor”, a spus Houda Remlawi, manifestantă propalestiniană.

Dacă la Paris, Bruxelles, Londra şi Rotterdam, mii de oamenii au cerut oficialilor israelieni să oprească masacrul din Fâşia Gaza, la Budapesta a avut loc o manifestaţie de susţinere a intervenţiei în teritoriile palestiniene. Cel puţin 4.000 de membri ai comunităţii evreieşti au vrut să arate că Israelul poartă un război împotriva terorismului.

„Nu este un război împotriva cetăţenilor din Gaza, este un război împotriva terorismului. Este un război legitim. Nu există un război mai legitim ca acesta”, a spus Ilan Mor, ambasadorul Israelului.

„Vreau să îmi arăt sprijinul faţă de comunitatea evreiască. Iubesc poporul evreu şi vreau ca Dumnezeu să îi ajute să câştige acest război”, a spus Anna Larisne, manifestantă proisraeliană.

Operațiunea israeliană din Gaza, care urmărește să distrugă puterea militară a mișcării Hamas, a început la 8 iulie și a intrat în faza sa terestră nouă zile mai târziu.

Consiliul de securitate al ONU a adoptat în noaptea de duminică spre luni o declaraţie unanimă în care îndeamnă la un „armistiţiu umanitar imediat şi fără condiţii” în Fâşia Gaza. De la Vatican, Papa a făcut apel la pace, în timp ce preşedintele american Barack Obama l-a sunat pe premierul israelian şi a cerut o încetare imediată a focului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri