Mihail Hodorkovski, primele declaraţii publice: A fost obligat să părăsească Rusia

Data publicării:
hodorkovski berlin conferinta

Mihai Hodorkovski le-a spus jurnaliştilor că nu i s-a oferit posibilitatea de a rămâne în ţara sa natală. El a atras atenţia şi asupra faptului că, la fel ca el, în Rusia mai sunt şi alţi deţinuţi politici.

„Vă cer să mă vedeţi ca pe un simbol al eforturilor făcute de societatea civilă pentru eliberarea altor deţinuţi, oameni pe care nimeni nu mai speră să-i vadă liberi. Sunt şi alţi deţinuţi politici în închisorile din Rusia, nu doar cei care au avut legătură cu cazul Yukos”, a spus el.

Mihail Hodorkovski a ţinut să transmită şi mulţumiri. Prima pe listă - Angela Merkel, cancelarul german care a contribuit din plin la eliberarea sa. Recunoştinţa sa s-a îndreptat şi către jurnalişti, cei care, în cei zece ani în care el s-a aflat în închisoare, nu au uitat să vorbească lumii întregi despre cazul său.

Îi sunt foarte recunoscător Angelei Merkel. Am aflat de rolul pe care l-a jucat în eliberarea mea abia când am ajuns aici şi am avut posibilitatea de a consulta toate aceste noi metode de informare pe care mulţi dintre voi le vedeţi ca pe ceva obişnuit. Toate acestea sunt noi pentru mine. Facebook, Twitter...În puşcărie nu există aşa ceva”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri