O ţară, două viziuni. Ucrainenii din sud-estul ţării încă îl susţin pe Viktor Ianukovici

Data publicării:
ianukovici - 6252202-AFP Mediafax Foto-ALAIN JOCARD

Un tânăr ucrainean care critica regimul Ianukovici a fost luat la bătaie pe stradă, în oraşul Sevastopol, acolo unde presedintele este susţinut, in continuare, de majoritatea locuitorilor.

Euforia revoluţiei de la Kiev nu a atins regiunile din sud-estul ţării, locuite de rusofoni, care nu doresc schimbarea şi nici apropierea de Uniunea Europeană.

Tot la Sevastopol, aproximativ 500 de oameni au ieşit pe străzi ca să întâmpine câteva autobuze care aduceau în oraş trupe anti-revoltă, aceleaşi care, în Kiev, au reprimat manifestaţiile pro-europene.

Tot ceea ce deci ei acolo, la Kiev, este ilegal, cred eu. Totul s-a făcut prin forţă, sub ameninţarea forţei, cu arme şi cu ajutorul unor anarhişti care au devastat capitala”, spune organizatorul manifestației, Andrei Merkulov.

Tot în estul Ucrainei, în oraşul Harkov, preşedintele destituit denunţă şi el deciziile luate în capitală.

Sunt absolut sigur că acesta este un exemplu de lovitură de stat la care ţara noastră şi întreaga lume a asistat. Nu voi părăsi Ucraina şi nu voi pleca niciunde. Nu voi demisiona. Sunt preşedintele legitim ales. Mi s-au oferit garanţii de către toţi mediatorii internaţionali cu care am lucrat”, a declarat Viktor Ianukovici, preşedintele destituit al Ucrainei.

Evoluţia rapidă a evenimentelor din Ucraina alimenteaza speculaţiile şi temerile unei ruperi a Ucrainei sau apariţia a două administraţii paralele şi rivale.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri