Premierul elen respinge oferta creditorilor: Grecia nu va accepta condiţii umilitoare

Data publicării:
grecia mediafax

În ziua în care trebuia să continue negocierile la Bruxelles pentru salvarea țării de la colaps, premierul elen a anulat întâlnirea programată cu creditorii internaționali. A rămas la Atena pentru a îi informa pe parlamentarii greci despre planurile sale.

Alexis Tsipras: „Sub nicio formă nu vom accepta o înţelegere ce nu include posibilitatea restructurării datoriei, pentru a putea intra curând şi în siguranţă pe pieţe. Deși negocierile sunt în impas, s-ar putea ajunge la un acord în curând”.

El a catalogat drept absurdă propunerea Troikăi privind reducerea datoriei. Viziunea lui Alexis Tsipras e împărtășită și de colegii săi de partid.

Dimitris Papadimoulis, parlamentar Syriza: „Prioritatea absolută pentru guvernul şi poporul grec e să ajungă la o soluţie bună, care să ajute economia să crească şi societatea să supravieţuiască”.

De partea cealaltă, aleșii din opoziție se tem că Atena intră în criză de timp.

Makis Voridis, parlamentar Noua Democraţie: „Situaţia devine tot mai critică. Există un pericol real, având în vedere cum evoluează situaţia”.

Fără ultima tranşă din împrumutul de 164 de miliarde de euro, ţara riscă să intre în faliment. Negocierile, începute pe 20 februarie, se desfășoară cu greutate, din cauza neînțelegerilor dintre guvernul de la Atena și creditorii internaționali. Grecia a reușit să amâne plata ratei de 300 de milioane de euro, cu promisiunea de a rambursa 1,6 miliarde de euro, la finalul lunii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri