Protest față de vizita lui Vladimir Putin la Budapesta

Data publicării:
manifestatie ungaria putin

Peste 2.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a-i transmite lui Vladimir Putin că nu este binevenit la Budapesta. Manifestanţii au criticat amestecul liderului de la Kremlin în treburile interne ale Ucrainei, ţară pe care, spun ei, nu vrea să o scape din sfera sa de influenţă. Ei au contestat şi politica pro-rusă a premierului Viktor Orban.

„Am dorit să arătăm cu acest protest că majoritatea poporului maghiar condamnă modelul de stat putinian care se conturează acum şi în Ungaria,” a spus Vago Gabor, organizator al protestului.

Manifestanţii i-au cerut premierului Viktor Orban să se îndepărteze de Rusia şi să-şi respecte angajamentele faţă de Uniunea Europeană.

În ultima perioadă, premierul ungar a fost printre puţinii lideri europeni care au rămas în relaţii foarte bune cu Moscova, în pofida sancţiunilor economice impuse Rusiei. Viktor Orban a negat că ţara sa susţine Kremlinul şi a dat asigurări că respectă şi va respecta toate angajamentele ca stat membru al Uniunii Europene, însă a precizat că, în acelaşi timp, va pune pe primul loc interesele economice ale ţării. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri