Patru români, între care un minor, au fost răniți în atentatele de la Bruxelles

Data publicării:
claudiu rusu ranit bxl

ACTUALIZARE 22:30. MAE informează că a fost identificat un al patrulea cetăţean român rănit. Acesta este minor şi se află în prezent sub îngrijiri într-o unitate spitalicească, asistat de un membru al familiei.

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Bruxelles s-a deplasat la spitalele din Bruxelles, pentru a le acorda cetăţenilor români răniţi asistenţa necesară în astfel de cazuri. În plus, MAE își consolidează echipa consulară de la Bruxelles. Miercuri va trimite „o echipă consulară mobilă” din cadrul Celulei de Criză, pentru a întări capacitatea de asistenţă consulară a ambasadei.

Celula de Criză a MAE, prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei, rămâne în legătură permanentă cu autorităţile locale şi continuă verificările, precizează Ministerul de Externe. 


Unul dintre răniți, Claudiu Rusu, a fost rănit într-una din exploziile de la aeroportul Zaventem. El a povestit la Digi24 ce s-a întâmplat: 

„Sunt foarte traumatizat după șocul de azi-dimineață”, a spus Claudiu Rusu la Digi24. „A fost un moment cumplit, de groază”, a spus el. Claudiu Rusu este student și se află de șase ani la Bruxelles. El se afla la aeroport cu un grup de studenți și profesori, urmând să plece către Lisabona.

„Am decis să merg pe picioarele mele până la cel mai apropiat spital unde am fost cusut și mi-au pus două copci la nivelul craniului”, a povestit el.

Cealaltă victimă de naționalitate română este o femeie, care a fost rănită la picior. Ea mergea tot la Lisabona.


Ministerul Afacerilor Externe transmite că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment,  există confirmarea faptului că trei cetăţeni români au fost răniţi  în atentatele care au avut loc astăzi, 22 martie, la Bruxelles. Dintre aceştia, doi cetăţeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat.

Consuli din cadrul ambasadei României la Bruxelles urmează să îi viziteze pe cetăţenii români spitalizaţi.

Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei, este în legătură permanentă cu autorităţile locale, depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se află şi alţi cetăţeni români şi este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară.

Reamintim faptul că MAE a pus la dispoziția cetățenilor români precum şi rudelor acestora următoarele contacte telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri