Rasism: Vicepreşedintele senatului italian l-a comparat pe ministrul de culoare al Integrării cu un urangutan

Data publicării:
calderoli

Vicepreşedintele senatului Italiei a provocat un scandal uriaş în Peninsulă după ce a comparat-o cu un urangutan pe Cecile Kyenge, ministrul Integrării şi primul politician de culoare membru al guvernului de la Roma.

Senatorul Roberto Calderoli, din partidul anti-imigraţie Liga Nordului, a vorbit despre ministrul Integrării la o reuniune a formaţiunii sale politice, spunând fără reţineri: „Ador animalele – urşi, lupi – ştie toată lumea. Dar când văd fotografiile Ceciliei Kyenge, nu pot să mă abţin să o compar cu un urangutan”. El a adăugat că ministrul încurajează imigraţia ilegală către Italia şi că aceasta ar trebui să fie ministru în ţara de origine, Republica Democrată Congo.

Declaraţiile senatorului au stârnit un val de critici în Italia, inclusiv în rândul unor colegi de partid ai lui Calderoli. Premierul Enrico Letta le-a calificat drept inacceptabile, iar preşedintele Senatului i-a cerut lui Roberto Calderoli să îşi ceară scuze. Mulţi i-au cerut demisia. În cele din urmă, el şi-a prezentat scuzele în faţa ministrului italian de origine congoleză, informează agenţia de presă ANSA.

Senatorul nu este la prima acţiune controversată. În 2006, el a demisionat din guvernul Berlusconi după ce a apărut în public îmbrăcat cu un tricou anti-islam.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri