Românca dispărută la Nisa, găsită în viață

Data publicării:
atentat nisa carton

Femeia de cetăţenie română, al cărei copil minor a fost identificat sâmbătă, a fost găsită de autorităţi într-un spital din oraşul francez, fiind în stare gravă, dar stabilă, informează MAE, în timp ce soţul ei este dat în continuare dispărut.  

„În continuarea comunicărilor referitoare la atacul de la Nisa şi a situaţiei celor doi cetăţeni români daţi dispăruţi, Ministerul Afacerilor Externe informează că mama minorului a fost identificată la un spital din Nisa. Potrivit medicilor, starea de sănătate a mamei minorului este destul de gravă, dar stabilă.

Demersurile au fost realizate cu sprijinul ambasadorului României în Franța aflat la faţa locului şi al reprezentantului Consulatului General al României la Marsilia.

Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate.

Verificările cu privire la situația celuilalt cetăţean român dat dispărut continuă. Reamintim faptul că operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze nu au fost finalizate.”

Ancheta în cazul atentatului de la Nisa e dificilă. O sută de oameni au fost audiaţi, iar şapte au fost reţinuţi. Până acum, autorităţile franceze nu au obţinut informaţii care să facă legătura între atacatorul tunisian şi gruparea teroristă Stat Islamic. Totuşi, presa franceză scrie despre o sumă importantă de bani - 100 de mii de euro - pe care rudele atacatorului ar fi primit-o, în Tunisia, cu câteva zile înainte de atentat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri