La solicitarea lui Vladimir Putin. Consiliul Federaţiei aprobă intervenția cu trupe în Crimeea 

Data publicării:
putin -AFP Mediafax Foto-VLADIMIR RODIONOV 1

Vladimir Putin / Foto: Mediafax


ACTUALIZARE 18.30.  Președintele este cel care va decide în privința folosirii forțelor armate în străinătate, dar deocamdată nu există o asemenea decizie, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, citat de RIA-Novosti.

Anterior, viceministrul de Externe Grigori Karasin declarase că avizul dat de Consiliul Federației nu înseamnă că decizia se va aplica imediat.

Consiliul Federației a aprobat sâmbătă posibilitatea de a folosi armata rusă în Crimeea „până la normalizarea situației politice în țară”.  

ACTUALIZARE 18.15. Parlamentul ucrainean se întrunește duminică în ședință extraordinară. Consiliul de Securitate al ONU se reunește în această seară în ședință informală, iar miniștrii de Externe ai UE vor avea luni o „întrunire de urgență”.

ACTUALIZARE 17.45. După votul unanim pentru o intervenție armată, Consiliul Federației îi cere președintelui Putin retragerea ambasadorului rus din Statele Unite.

ACTUALIZARE 16.08. Vladimir Putin a cerut, sâmbătă, permisiunea Parlamentului de la Moscova pentru trimiterea de trupe în Crimeea, până la „normalizarea situației social-politice”.

_______________________________________________________________________________

„Pentru a răspunde solicitării Guvernului din Crimeea, este posibil, în această situaţie, să trimitem un contingent limitat pentru garantarea securităţii Flotei de la Marea Neagră şi a cetăţenilor ruşi care trăiesc în Crimeea”, a declarat Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei.

„Decizia îi aparţine preşedintelui Vladimir Putin”, a precizat aceasta, potrivit Mediafax.

Noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, Serghei Aksionov, l-a sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere să restabilească „pacea şi calmul” în această provincie prorusă.

Și Duma de Stat, Camera inferioară a Palrmanetului, i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să adopte măsuri pentru protejarea, „prin toate mijloacele”, a locuitorilor regiunii autonome proruse Crimeea.

„Deputaţii îi cer preşedintelui să ia măsuri pentru stabilizarea situaţiei şi pentru protejarea populaţiei de situaţia arbitrară şi de violenţele din Crimeea”, a declarat Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri