Salah Abdeslam deținea documente despre un centru de cercetare nucleară din Germania

Data publicării:
salah abdeslam

Centrul german Juelich se află în landul Renania de Nord-Westfalia, în apropierea frontierei cu Belgia, iar aici sunt depozitate deșeuri nucleare. Centrul a anunțat într-o declarație de presă că nu există indicii cu privire la vreo amenințare și că se află în contact cu autoritățile din domeniul securității și cu autoritatea de control nuclear.

Grupul Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) a citat surse din cadrul comisiei de control parlamentar, ale cărei reuniuni sunt confidențiale, care au declarat că șeful agenției de informații interne a Germaniei (BfV), Hans-Georg Maassen, a spus la sfârșitul lunii martie în fața comisiei formate din nouă membri că Abdeslam deținea aceste documente. Sursele au mai declarat că Maassen ar fi spus comisiei, însărcinată cu monitorizarea activității agențiilor de informații germane, că printuri ale unor articole de pe internet și fotografii ale președintelui centrului de cercetare nucleară de la Juelich, Wolfgang Marquardt, și ale celorlalți membri ai comitetului director al centrului au fost găsite în apartamentul lui Abdeslam.

Potrivit RND, nu este clar dacă Maassen a transmis aceste informații Cancelariei germane sau Ministerului de Interne. Grupul media relatează totodată că mai mulți membri ai Bundestagului (camera inferioară a Parlamentului german) și un expert în terorism de la BfV au declarat că erau la curent cu această situație și că Maassen îi informase cu caracter confidențial. Contactate de Reuters, nici Bfv, nici BND (serviciul de informații externe al Germaniei) nu au comentat informația publicată de grupul german RND.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri