Scandalul Corina Crețu. Comisia Europeană îi ia apărarea, foștii angajați refuză să comenteze

Data publicării:
purtator de cuvant CE 1

Sub protecţia anonimatului, foştii angajaţi ai Corinei Creţu au povestit jurnaliştilor europeni de ce au plecat din cabinetul ei.

„Angajaţii au spus că deseori se străduiau să modifice programul comisarului, după ce ea anula întâlniri, spunând că nu este "o persoană matinală", a scris politico.eu.

Corina Creţu a negat toate acuzaţiile foştilor subalterni.

„La ora 9 sunt în fiecare zi la serviciu. Ceea ce am solicitat... am vrut să mă pregătesc”, a justificat Corina Crețu.

„Şi o excursie în luna mai i-a îngrijorat pe cei din staff-ul comisarului, atunci când ea a prelungit o delegaţie oficială de patru zile în Insula Reunion, din Oceanul Indian, cu 10 zile de vacanţă cu soţul ei”, a mai scris aceeaşi publicaţie, politico.eu.

Eu nu știu ce săptămână anume a primit acel jurnalist din partea celui frustrat din cabinetul meu, care a oferit acel program, dar eu vă rog să luați programul meu din tot anul și să-mi spuneți dacă nu aveam și eu dreptul la un weekend”, a declarat Corina Crețu.

Şirul acuzaţiilor continuă. Şoferul ar fi plecat pentru că a fost nevoit să plimbe rudele comisarului, iar alţi membri ai echipei, să-i ducă rufele la spălat.

Sunt uluită, vă rog să mă credeți, de acest atac. Şi suntem cu toții şocați, inclusiv în Cabinet”, a reacționat comisarul european.

Corina Creţu este apărată chiar de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Nu suntem la şuetă, la cafenea. Prin urmare, singurul lucru pe care îl am de spus este că doamna Creţu, comisarul nostru pentru Politică Regională, depune mult efort pentru a promova politicile de creştere şi ocuparea forţei de muncă în Europa şi este un membru de bază al echipei Juncker (Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, n.r.)”, a declarat joi Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Niciunul dintre foştii angajaţi ai Corinei Creţu nu a vrut să cometeze informaţiile publicate de politico.eu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri