Tiraspolul ameninţă Ucraina cu un conflict armat: „Naţionalişti ucraineni deghizaţi în militari transnistreni provoacă tensiuni la graniţă”

Data publicării:
tiraspol

Autorităţile separatiste de la Tiraspol ameninţă Ucraina cu un conflict armat. Comitetul Securităţii de Stat al Transnistriei (KGB) afirmă într-un comunicat că grupuri de naţionalişti ucraineni, deghizaţi în militari transnistreni, ar pregăti provocări la graniţa dintre Ucraina şi Transnistria.

 

Autorităţile de la Tiraspol ameninţă că, în cazul în care informaţiile pe care le deţin se adeveresc, s-ar putea ajunge chiar la un conflict armat cu Ucraina.

Comitetul Securităţii de Stat al Transnistriei dispune de informații operative cu privire la intențiile unor cetățeni ucraineni cu viziuni naționaliste de a provoca tensiuni la graniţa cu Ucraina. Se organizează un atac asupra locurilor de dislocare a serviciului de frontieră al Ucrainei din partea teritoriului transnistrean de către un grup armat în uniformele militarilor transnistreni. O astfel de provocare poate duce la izbucnirea unui conflict armat între Transnistria și Ucraina”, se arată în comunicatul oficial citat de publicaţia moldovenească Unimedia.info.

Declaraţiile vin la scurt timp după ce oficialii separatişti au avertizat Chişinăul că vor întrerupe orice negociere dacă un proiect de lege ce prevede 20 de ani de închisoare pentru oricine organizează acţiuni separatiste va fi adoptat. Tiraspolul spune că noua lege i-ar transforma în infractori pe toţi locuitorii din Transnistria.

Luni, Moscova avertiza Chişinăul şi Kievul să nu acţioneze în comun împotriva forţelor de pacificare ruse din Transnistria. Sâmbătă, televiziunea de stat din Rusia prezenta un alt scenariu, şi anume că Republica Moldova ar pune la cale o operaţiune militară în Transnistria, cu sprijinul României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri