Turismul se clatină în Turcia

Data publicării:
turism turcia

Sunt două lumi diferite. În sudul Turciei, autoritățile încearcă în această perioadă să izoleze tot ceea ce înseamnă partea de sud a Turciei, litoralul, zona Antalyei, din punct de vedere turistic față de ceea ce se întâmplă în Ankara sau Istanbul.

Autoritățile turce cunosc în acest moment că au pierdut lupta pe plan turistic. În zona Istanbulului, conform datelor, rezervările au scăzut cu 40 de sută.

Oamenii care sosesc pe litoralul turcesc vin însă cu inima strânsă. Hotelierii și autoritățile turce încearcă să creeze tot confortul de care au nevoie, atât din punct de vedere turistic, cât și al securității. Poliția nu stă la vedere, preferă să supravegheze tot prin intermediul serviciilor ca să nu dea impresie turiștilor că zona în care se află ar putea fi la rândul ei vizată de atacuri teroriste sau instabilități.

Aproximativ 90 de mii de români vin în Antalya în fiecare an, fiind o zonă pe care aceștia o preferă. Cifrele de anul acesta sunt comparabile cu cele de anul trecut. Turcia câștigă foarte mulți bani din turism, aproximativ 80 de miliarde în fiecare an, undeva la 14 procente din PIB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri