Un al doilea card de identitate a fost găsit în cabina camionului implicat în masacrul de la Nisa

Data publicării:
truck-nice

Oficialii citaţi sub acoperirea anonimatului nu au precizat cui îi aparţine documentul.

Autorul masacrului a fost identificat drept Mohamed Lahouij Bouhlel de presa franceză. El este un franco-tunisian în vârstă de 31 de ani, cu un cazier important ce include fapte armate, violenţe conjugale şi ameninţări. El a fost reţinut pentru una dintre infracţiuni în urmă cu cel puţin o lună şi a fost plasat sub control judiciar, potrivit AFP.

Pe de altă parte,Le Figaro afirmă că a fost arestat în martie. El nu era, însă, în vizorul serviciilor de securitate ca suspect de extremism.

Bărbatul are un copil de trei ani, este şofer de camion de profesie, iar apropiaţii săi sunt audiaţi de autorităţi, relatează Nice-Matin.

Bărbatul a fost identificat datorită amprentelor digitale şi a permisului de conducere a fost găsit în camion. Anchetatorii au mai recuperat din vehicul şi un card bancar, dar şi un telefon mobil.

În plus, oficialii l-au identificat pe suspect camerele de supraveghere în timp ce se urca în camion, la câţiva kilometri distanţă de locul atacului.

Potrivit primelor informaţii, suspectul a forţat gardul metalic care înconjura perimetrul de securitate din jurul Promenade des Anglais, pentru a ajunge în zona unde se afla mulţimea care urmărea focurile de artificii. Acolo a ucis cel puţin 84 de persoane.

Numărul total al răniţilor nu este clar deocamdată. O parte din presa franceză vorbeşte de peste 100 de persoane, restul de circa 60. Cert este că la un spital din apropiere au fost internaţi 54 de copii.

Autorităţile au făcut percheziţii la domiciliul atacatorului.

sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri