VIDEO. Medic sirian stabilit în România, pentru Digi24: După părerea mea, indiferent unde e ziaristul, ar trebui să fim atenţi la religie. Oamenii sunt sensibili la religie

Data publicării:
medic sirian

„Acest act terorist nu reprezintă nici Islamul, nici populaţia orientală, este un act terorist ieşit din comun. Nişte oameni fanatici care nu au legătură cu Islamul. Nicio religie de pe lume nu permite să omori pe altul pentru opinia lui. Profetul nu a spus niciodată aşa ceva. Religia musulmană este o religie a păcii, a iubirii.

Aceşti fraţi au fost în Siria, într-o zonă de conflict maxim de terorism. Cum au putut ajunge acolo şi cum au venit înapoi în vara anului trecut în Franţa? Asemenea oameni trebuia să fie monitorizaţi. Am văzut că erau bine antrenaţi. Unul dintre ei fusese condamnat în 2008. Aici e vina autorităţilor.

Pe reţelele sociale e un limbaj foarte agresiv, dar autorităţile nu iau nicio măsură.

Cum au putut pleca din Franţa spre Siria?

Lipsa de cultură este un fapt important care duce la astfel de fapte, aceşti oameni nu au cultură, nu acceptă ideile altora. În Orient, religia e sensibilă, acolo lumea nu e pregătită pentru o democraţie deschisă.

Toate evenimentele de genul ăsta din Europa trebuie luate cu calm, nu trebuie generalizate. Nu toţi musulmanii din Europa sunt terorişti.

Indiferent unde e ziaristul, ar fi bine să fim foarte atenţi la religie, oamenii sunt foarte sensibili la religie. Şi în sondaje, religia e pe primul loc”, a declarat medicul sirian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri