VIDEO. Regina Elisabeta a II-a, sărbătorită la Windsor. Împlinește 90 de ani

Data publicării:
regina elisabeta aniversare 90GettyImages-522817036

Suverana şi prinţul consort Philip vor inaugura placa inaugurală a unui nou traseu regal de-a lungul fortificaţiilor medievale de la Windsor. Traseul are o lungime de aproape şapte kilometri şi leagă 63 de atracţii turistice din oraşul Windsor. Numărul acestora nu este deloc întâmplător, de fapt cele 63 de puncte de pe traseu simbolizează cei 63 de ani de domnie ai celui mai longeviv monarh britanic. Elisabeta a doua şi alţi membri ai familiei regale au mers printre sutele de admiratori adunaţi pe străduţele din Windsor. Mulţi au venit de ieri şi au stat peste noapte pe stardă, ca să fie siguri că vor prinde un loc din care să poată admira trecerea familiei regale.

La Edinburgh, Cardiff şi Belfast au răsunat salvele de tun trase în onoarea zilei de naştere a suveranei. Sunt 21 de salve de tun, aşa cum cere protocolul pentru un cap încoronat. Iar la Londra a avut loc un salut special al artileriei regale, care a tras 41 de salve de tun în faimosul Hyde Park din centrul capitalei britanice. Alte 62 de salve de tun vor fi trase pe Tamisa, din fortăreaţa medievală Turnul Londrei.

Revenind la Windsor, trebuie spus că regina, însoţită de prinţul Philip, prinţul Charles şi Camilla, ducesă de Cornwall, va aprinde diseară un far în parcul castelului. Va fi primul dintr-o mie de faruri care se vor aprinde astăzi pe teritoriul Regatului Unit şi în ţările din Commonwealthul Britanic. Apoi familia regală se va reuni cu generaţiile tinere, pentru un dineu privat în castel.

Palatul Buckingham a dat un comunicat cu urările reginei pentru cei de o vârstă cu ea: „Vă transmit urările mele de bine celor care sărbătoriţi împlinirea a 90 de ani pe 21 aprilie 2016. Cu această ocazie, vă felicit din inimă pe toţi. Regina Elisabeta”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri