Vladimir Putin a cerut Parlamentului revocarea dreptului de intervenție militară în Ucraina

Data publicării:
putin atitudine cine eu - kremlin-1.ru

Rusia trebuie să depună toate eforturile pentru rezolvarea crizei din Ucraina. În caz contrar, va suporta noi sancţiuni din partea Statelor Unite. Este ceea ce i-a transmis Barack Obama lui Vladimir Putin în timpul unei conversaţii telefonice care a avut loc ieri.

De altfel, potrivit unui comunicat dat publicității de Kremlin, preşedintele rus a evidenţiat importanţa încetării bilaterale a focului şi lansării unor discuţii directe între părţile implicate în conflict.

„Vladimir Putin a subliniat că o încetare veritabilă a luptelor şi lansarea unor discuţii directe între părţile aflate în conflict reprezintă cea mai mare prioritate pentru normalizarea situaţiei din regiunile de sud-est ale Ucrainei”, a precizat sursa citată.

Între timp, planul de pace propus de preşedintele ucrainean pare să fie respectat: separatiştii proruşi din regiunea Doneţk au fost de acord cu încetarea focului până vineri dimineaţă. Negocierile cu liderii separatiştilor din Doneţk sunt conduse de fostul preşedinte ucrainean Leonid Kucima, iar la ele participă şi ambasadorul rus în Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri