Silvio Berlusconi s-a răzgândit. Fostul premier italian susţine guvernul condus de Enrico Letta

Data publicării:
Enrico Letta 2

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a anunţat că va susţine guvernul condus de actualul prim-ministru Enrico Letta şi că partidul său îi va acorda votul de încredere în Parlament.

Culmea este că la acest vot s-a ajuns tocmai din cauza lui Silvio Berlusconi, care la sfârşitul săptămânii trecute a provocat o criză guvernamentală, după ce a retras cinci miniştri din cabinetul Letta.

Sâmbătă, fostul premier italian le-a cerut colegilor de partid să-şi dea demisia, după ce guvernul a aprobat majorarea TVA-ului de la 21 la 22 la sută. Mai mult, el cerut organizarea de noi alegeri. Astăzi însă, IL Cavaliere s-a răzgândit şi a declarat că Italia are nevoie de un guvern care să aplice reformele. Discursul său a stârnit aplauze şi râsete ironice în Parlament. Italia evită, astfel, o criză politică care ar fi putut agrava efectele crizei economice.

„Pentru că Italia are nevoie de un guvern care să poată aplica acele reforme structurale şi instituţionale de care ţara are nevoie pentru a se moderniza, am hotărât, nu fără greutate, să acordăm un vot de încredere acestui guvern”, a spus Silvio Berlusconi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri