Protest cu claxoane la Doneţk, organizat de miliardarul Rinat Ahmetov

Data publicării:
Ahmetov

Rinat Ahmetov a cerut locuitorilor din regiunea Doneţk să iasă pe străzi, la proteste, pentru a le demonstra separatiştilor că nu vor să se desprindă de Ucraina. Sute de şoferi din oraşul Doneţk au răspuns la apel şi, pe toate marile bulevarde, au claxonat în continuu.

Rinat Ahmetov, magnatul oţelului şi cărbunelui din Ucraina, vrea şi el să fie pace în estul ţării şi critică mişcările separatiste.

Vreau să spun tuturor ca nu ne vom opri. Nu ne veţi intimida. Nimeni nu ne va intimida. Nici măcar cei care au proclamat aşa-numită Republică Populară Doneţk”, a spus Rinat Ahmetov, om de afaceri.

Cel mai bogat om din Ucraina a fost, pe vremuri, un aliat al fostului preşedinte Viktor Ianukovici, dar după schimbarea regimului de la Kiev a anunţat că susţine noile autorităţi şi calea europeană a ţării.

Fericirea regiunii noastre înseamnă jafuri în oraşe şi cetăţeni luaţi ostatici? Nu, nu asta înseamnă”, a mai spus omul de afaceri.

Rinat Ahmetov vrea ca alegerile prezidenţiale din 25 mai să se desfăşoare în linişte la Doneţk, sfidând astfel avertismentul separatiştilor, care susţin că acest scrutin nu va avea loc în acea parte a ţării. Regiunea Doneţk şi-a declarat independenţa de Ucraina pe 13 mai, în urma unui referendum nerecunoscut de Kiev.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri