Manifestație proeuropeană la Atena

Data publicării:
DEMONSTRATIE ATENA - GettyImages-478990346

Aproximativ 2.500 de oameni s-au strâns în piaţa Syntagma. Ei au venit în faţa Parlamentului pentru a cere guvernului Alexis Tsipras rămânerea în Zona Euro. Vor ca guvernul să cadă la o înţelegere cu creditorii internaţionali, cu liderii UE, astfel încât Grecia să nu intre în colaps.

Nu vrem ca Grecia să iasă din Zona Euro. Sunt pentru toate măsurile care ne menţin în Zona Euro, pentru tot ce este nevoie şi este necesar să rămânem în Zona Euro”, spune un participant la manifestație.

„Zona Euro este inima Uniunii Europene. Nu cred că putem ieşi aşa uşor. Dacă alegem să revenim la drahmă va fi foarte greu pentru toată lumea”, spune un alt manifestant.

Grecii care sunt de partea creditorilor internaţionali în discuţiile cu guvernul elen se tem de ce le-ar putea aduce o eventuală ieşire din uniunea monetară.

„Ar fi o catastrofă, dezastru, Epoca de Piatră. Vom deveni o ţară din lumea a treia. Îmi este frică să nu fie naţionalizate depozitele din bănci. Vom pierde mulţi bani. Cel mai mult mi-e frică să ieşim din Zona Euro şi să ne întoarcem la drahmă, economia se va prăbuşi”, mai spune un manifestant.

Alţii au dubii că ziua de duminică, atunci când este programat un summit special al Uniunii Europene pentru a decide soarta Greciei, va aduce ceva bun pentru ţară.

„Nu sunt foarte optimist, pentru că nu am încredere în guvern. Ne aflăm într-o situaţie în care toţi pierdem. Orice vor alege, lucrurile vor fi şi mai grele. Dar, cel puţin, un acord ne va da siguranţa că rămânem în Zona Euro, chiar dacă acest lucru înseamnă taxe mai mari sau alte lucruri. Trebuie să încercăm să facem ceva pe viitor”, spune un alt grec.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri