Ministrul grec de Finanțe își anunță demisia

Data publicării:
yanis varoufakis - 7250122-AFP Mediafax Foto-LOUISA GOULIAMAKI

Yanis Varoufakis îi acuzase sâmbătă, în ajunul referendumului, pe liderii europeni de terorism, pentru situaţia în care au adus Grecia.

CINE ESTE YANIS VAROUFAKIS

Decizia sa de a demisiona intervine în condițiile în care referendumul convocat pe tema măsurilor de austeritate s-a soldat cu o mare victorie a Guvernului, iar premierul Alexis Tsipras anunțase, duminică seara, că vrea să reia negocierile cu creditorii internaționali, dar în alte condiții.

„La puțin timp după anunțarea rezultatului referendumului, am fost informat despre o anumită preferință a unora dintre membrii Eurogrupului și a partenerilor asociați (...) pentru absența mea de la reuniuni, o idee pe care premierul Alexis Tsipras a considerat-o potențial utilă pentru obținerea unui acord. Din acest motiv, părăsesc Ministerul de Finanțe azi”, a explicat Varoufakis pe blogul său

Yannis Varoufakis, un ministru de Finanţe cu 5 euro în portofel

Profesor și expert în teoria jocului, Yanis Varoufakis era una dintre figurile pitorești ale Guvernului Tsipras, cunoscut pentru ținutele sale informale sau pentru declarațiile foarte sincere și uneori brutale. Mulți analiști îl consideră omul care a pus la cale planul Guvernului de a convoca referendumul, pentru a forța nota în discuțiile cu creditorii internaționali și pentru a obține mai multe pârghii de negociere.

BUSINESS CLUB. Grecia și teoria jocului

Citiți și:
Ministrul grec de Finanțe a înregistrat întâlniri avute cu creditorii internaționali ai Greciei
REFERENDUM. Grecii spun NU Europei. Rezultatele finale confirmă o victorie zdrobitoare a susținătorilor Guvernului
Premierul grec cere restructurarea datoriei
DEMISIE LA ATENA. Liderul opoziției și-a asumat eșecul la referendum
Ministrul german al economiei: Noi negocieri cu Grecia, greu de imaginat
GRECIA. Efectele crizei: numărul depresiilor a explodat, rata sinuciderilor a crescut

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri