Grecii resping reformele din turism: „Câţi turişti vor mai veni dacă TVA-ul va fi de 23%?”

Data publicării:
turisti grecia

Nu au vrut austeritate impusă de străini şi s-au ales cu austeritatea propriului Guvern. Gustul dulce al victoriei de la referendum se transformă pentru unii dintre greci în gustul amar al trădării.

Evanghelos Kolilas: Noi am spus "Nu" şi acum l-au transformat în "Da". Poporul a respins măsurile de austeritate! Şi iată că acum acceptă acordul. Taxe, taxe, numai taxe. Şi pentru ce? Ce ar trebui să facem, să vindem tot? Câţi turişti vor mai veni dacă TVA-ul va fi de 23%?

Pentru cei care lucrează în industria hotelieră şi în restaurante, propunerea de majorare cu 10% a taxei pe valoare adăugată, până la 23 de procente, este o lovitură zdrobitoare.

Alexander Lamndis, preşedintele patronatelor din turism: Când Franţa are un TVA de 10% şi cele mai multe ţări din jurul nostru au o taxă între 8 şi 10 procente, să majorezi nivelul până la 23% ne împiedică să mai fim competitivi.

Proprietarii de hoteluri şi restaurante din insula Santorini se plâng că majorarea taxelor îi va alunga pe turişti.

Fany Christou, managerul unui restaurant din Santorini: Taxe mai mari înseamnă preţuri mai mari pentru clienţi, desigur. Nu ştiu dacă este cel mai bun lucru pentru noi. (Reporter: Înseamnă că veţi avea mai puţini clienţi?) Da, sigur, dacă totul va fi mai scump. Nu e bine pentru noi.

Alţi patroni văd în pachetul de măsuri propus de guvern o sfidare directă la adresa lor.

Lucas Pelikanos, proprietarul unui restaurant din Santorini: Cineva vrea să ne pedepsească, pentru că facem lucrurile aşa cum trebuie şi avem succes. Nicăieri în lume nu se pedepseşte succesul.

Proprietarii de magazine spun că, după ce hotelurile şi tavernele vor mări preţurile, clienţii vor scoate mai greu banii din buzunar pentru a cumpăra suveniruri.

Alexandra, proprietar magazin: Un TVA de 23% în insule nu poate concura cu cele din Turcia, Italia, Spania şi alte zone turistice şi insule unde TVA-ul este de 10%.

În schimbul reformelor dure pe care se angajează să le pună în practică, premierul Alexis Tsipras cere un nou program de finanţare în valoare de 53,5 miliarde de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri