Kenya: 31 de morți şi zeci de răniți după un atac armat într-un mall din Nairobi

Data publicării:
kenya atac 1

Actualizare ora 0:00 Numărul victimelor a crescut la 31, iar poliţia încă încearcă să destabilizeze grupul de atacatori înarmaţi aflaţi încă la mall-ul din Nairobi.

Actualizare ora 21:41 Numărul victimelor a crescut față de datele inițiale, relatează presa internațională. Cel puţin 30 de oameni au fost ucişi şi alţi 60 răniţi, când mai mulţi terorişti au intrat în centrul comercial şi au deschis focul. Atacatorii fac parte dintr-o grupare afiliată Al Qaeda, iar printre răniţi sunt şi cetăţeni americani.

-----------

Centrul comercial a fost luat cu asalt de cinci atacatori înarmaţi, care au tras focuri de armă asupra clienţilor. Cei care se aflau în mall, destul de aglomerat într-o sâmbătă dimineaţa, s-au năpustit pe străzi sau au încercat să se refugieze în magazine şi în cinematograf.

O parte dintre răniţi au fost scoşi din clădire şi au primit imediat îngrijiri medicale.

Poliţia şi gărzile de securitate au luat cu asalt clădirea şi încearcă să pătrundă în cinematograful centrului comercial, acolo unde se bănuieşte că ar fi ţinuţi ostaticii. La două ore după ce forţele de ordine au pătruns în mall se mai auzeau focuri de armă sporadice.

Ministrul de interne kenyan susţine că este, probabil, un atac terorist. Anterior, un grup radical somalez a ameninţat că va ataca acest centru comercial, situat într-o zonă bogată a capitalei kenyene, în care locuiesc şi mulţi străini. Atacul nu a fost încă revendicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri