A doua zi de cod roşu de poluare în Beijing

Data publicării:
poluare china -GettyImages-9.12.2015

Capitala Chinei a fost acoperită întreaga zi de un strat gros de smog. Nimeni nu a putut vedea cerul, iar clădirile mai înalte abia erau vizibile prin norii de poluare.

Jonathan Fredrickson, profesor de limba engleză: „Pentru prima dată au închis toate sau aproape toate şcolile. Mi s-a spus că unii elevi pot veni la cursuri, dacă vor, sau pot rămâne acasă, dacă vor. Este la latitudinea lor şi a părinţilor lor”.

Locuitorii capitalei chineze încearcă să se adapteze şi acestui cod roşu, mai ales că metropola cu peste 20 de milioane de oameni se confruntă des cu alerte de poluare.

Nivelul de alertă de poluare a fost ridicat de la portocaliu la roşu. Potrivit specialiştilor, aerul din Beijing este de 12 ori mai poluat decât limita admisă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a salutat miercuri instituirea de luni a unui cod roșu de alertă din cauza nivelurilor de smog din Beijing, o premieră pentru capitala Chinei în ceea ce privește utilizarea sistemului de alertă codificat pe culori, implementat încă din anul 2013, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri