AT&T şi Verizon ar putea face o ofertă pentru a prelua Vodafone, evaluat la 245 de miliarde de dolari

Data publicării:
vodafone

Potrivit unor „surse de obicei de încredere” citate pe blogul Financial Times şi preluate de Bloomberg, oferta pentru Vodafone ar fi subiectul unor discuţii care durează de mai mult timp între Verizon Communications şi AT&T.

Cifrele avansate de publicaţiile financiare vorbesc de un preţ de 260 de pence (3,95 dolari) pe acţiune, grupul fiind evaluat astfel la 245 miliarde de dolari, scrie Mediafax. După impulsul de marţi, acţiunile Vodafone sunt cotate la aproximativ 195 pence pe bursa londoneză.

Verizon Communications deţine împreună cu Vodafone Verizon Wireless şi speră să preia controlul total asupra operatorului american. Vodafone deţine 45% din Verizon Wireless, participaţie estimată la circa 115 miliarde de dolari.

Bloomberg cita, în luna martie, surse care afirmau că Verizon lua în calcul inclusiv o fuziune cu Vodafone. Analiştii consultaţi de publicaţie afirmă că, în cazul în care o asemenea tranzacţie s-ar materializa, Verizon ar putea valorifica ulterior activele internaţionale ale Vodafone prin vânzarea către AT&T.

Contactat de Bloomberg, purtătorul de cuvânt al Vodafone, Matt Morgan, a refuzat să comenteze informaţiile publicate de blogul Financial Times. Purtătorul de cuvânt al Verizon Wireless, Torod Neptune, nu a putut fi contactat, iar reprezentanţii AT&T la Londra au refuzat să comenteze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri