Ambasadorul Iranului în România: Acordul e în beneficiul tuturor, trebuie să eliminăm problemele mari din lume

Data publicării:
ambasadorul iranian la Bucurewsti Moayyer

Cred că acesta este un acord bun, care este în beneficiul tuturor părţilor. În beneficiul întregii lumi, pentru că ne confruntăm cu situaţii atât de periculoase în diferite regiuni din Orientul Mijlociu. La fel este şi în regiunea dumneavoastră, în estul Europei. Aşadar, peste tot în lume, ne confruntăm cu ameninţarea terorismului, aşa că ar trebui să ne adunăm eforturile pentru a elimina problemele mari din lume”, a subliniat Excelența Sa, Hamid Moayyer, ambasadorul Iranului în România.

Diplomatul a dat asigurări că ţara sa foloseşte energia nucleară în scopuri paşnice, şi nu pentru fabricarea bombei atomice, un scenariu pe care îl consideră o „criză fabricată”.

După cum ştiţi, Iranul a fost implicat într-o dezbatere foarte lungă legată de problematica nucleară în ultimii 12 ani. Este o problemă despre care noi credem că a fost o criză fabricată. Activitatea nucleară în Republica Islamică a Iranului a fost întotdeauna una pacifistă şi folosim această energie în domenii paşnice precum în agricultură, în industrie şi totodată pentru a produce electricitate. Deci, de la început, noi nu am avut nicio intenţie de a produce bombe atomice sau să o folosim în alte scopuri decât cele paşnice”, a spus ambasadorul Hamid Moayyer.

El a adăugat că interesul Iranului este să stabilească noi domenii de cooperare cu Uniunea Europeană.

Cu siguranţă suntem pregătiţi să începem discuţii şi în alte domenii cu ţările vestice. Am anunţat deja intenţia noastră să începem discuţiile cu Uniunea Europeană în diferite domenii”, a declarat pentru Digi24 Excelența Sa, Hamid Moayyer, ambasadorul Iranului în România.

Citiți și: 

ANALIZĂ BUSINESS CLUB. Dacia în Iran? Un acord care deschide perspective pentru companiile occidentale
Acord cu privire la programul nuclear iranian
Israelul respinge acordul cu Iranul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri