Atac la o școală din Nevada. Un profesor, fost militar în Afganistan, a murit încercând să își salveze elevii

Data publicării:
profesor-1

Când rafalele de gloanțe au început să răsune în şcoala din Reno, singurul care nu a fugit a fost profesorul de matematică Michael Landsberry, până de curând militar într-o unitate de puşcaşi marini. Veteran din Afganistan, fostul soldat de 45 de ani s-a pus scut între gloanţe şi elevi, dar a plătit cu viaţa curajul său. Presa americană îl numeşte acum erou naţional.

Elevii îşi amintesc cu groază clipele în care colegul lor de 13 ani a deschis focul cu un pistol-mitralieră, pe terenul de baschet din curtea şcolii. Atacul a avut loc chiar înainte să se sune de intrare. Am văzut un copil cu o armă în mână, îndreptată asupra profesorului. „Au început să alerge şi să ţipe, aşa că am fugit şi eu şi am auzit o altă împuşcătură”, a povestit un martor ocular.

Copilul ar fi furat arma semiautomată de la părinţii săi, iar colegii agresorului spun că răzbunarea a fost mobilul atacului.

Adolescentul de 13 ani i-a rănit grav pe doi dintre colegii săi, înainte ca profesorul de matematică să încerce să-l oprească. Cei doi copii în vârstă de 12 ani sunt la spital, în stare stabilă.

Atacul este cel mai recent dintr-o serie de astfel de incidente produse în Statele Unite în ultimii ani. Americanii au încă în memorie masacrul de la şcoala din Newtown, Connecticut, din decembrie anul trecut, când un tânăr a ucis 20 de elevi şi şase adulţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri