Tragedia aviatică din Ucraina. Peste 100 de cadavre sunt de negăsit

Data publicării:
trgd

În locul în care s-a prăbuşit aeronava Malaysia Airlines, zeci de oameni caută prin lanurile de grâu şi floarea-soarelui rămăşiţele pasagerilor.

Pungile negre ascund rămăşiţele uneia sau alteia dintre victime. În alte pungi sunt adunate bagajele pasagerilor şi resturile topite ale fuselajului. Operaţiunile de recuperare a victimelor şi posesoiunilor acestora se desfăşoară anevoios.

Separatişti înarmaţi până în dinţi pândesc de peste tot, gata să pună mâna pe trăgaci. Autorităţile de la Kiev spun că nu pot garanta securitatea în această zonă controlată de rebeli.

În ciuda situaţie nesigure, o echipă a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa a reuşit să-şi demareze intervenţia la locul tragediei.

Suntem aproape de ceea ce este numită prima linie a frontului. Aşadar, există riscul ca această zonă să fie scena conflictului. Ne-am asigurat că atât rebelii din oraşul de aici dar şi cu guvernul Ucrainei ştiu că suntem aici, astfel încât riscul să fie minim”, a declarat Alexander Hug, reprezentant al OSCE.

Nu se ştie nici până în acest moment, cu certitudine, trupurile câtor victime au fost recuperate. Peste o sută de cadavre nu sunt de găsit.

Serviciile de urgență din Ucraina susţin că rebelii separatiști au luat toate cele 196 de cadavre pe care lucrătorii de la Departamentul local al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Doneţk le recuperaseră de la locul accidentului aviatic şi le-au transportat către o destinație încă necunoscută.

La rândul lor, reprezentanţii OSCE a anunțat că observatorii săi au fost informați de reprezentanţii separatiştilor că 169 de cadavre au fost ridicate de la locul prăbușirii avionului malaezian şi au fost plasate în vagoane frigorifice în așteptarea experților internaționali.

Anterior, misiunea OSCE confirmase că saci în care se găseau corpurile pasagerilor sunt în mai multe vagoane, fără să poată preciza numărul.

În tot acest timp rudele celor care şi-au găsit sfârşitul pe un câmp din Ucraina aprind lumânări, privesc pozele celor dragi şi se roagă.

298 de persoane, dintre care 192 de cetăţeni olandezi, au murit joia trecută, după ce aeronava Malaysia Airlines cu care aceştia călătoreau s-a prăbuşit în estul Ucrainei, cel mai probabil doborătă de separatiştii proruşi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri