B. Obama şi A. Merkel au discutat despre acordul comercial SUA - Europa

Data publicării:
obama merkel germania GettyImages-523836570

Recent revenită dintr-o vizită în Turcia, unde a vizitat o tabără de refugiaţi, Angela Merkel a avut o întrevedere privată cu preşedintele american. Cei doi lideri au participat apoi la o conferinţă de presă, unde a fost dezbătut, printre alte subiecte de actualitate, parteneriatul pentru Comerţ şi Investiţii, între Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Barack Obama: „Angela şi cu mine am fost de acord că Statele Unite şi Uniunea Europeană trebuie să progreseze cu negocierile pentru Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii”.

În plus, Barack Obama vrea să ceară Germaniei să se implice mai mult în apărarea ţărilor din Europa de Est, în faţa posibilelor ameninţări ale Rusiei. La rândul său, cancelarul german a subliniat necesitatea negocierilor privind situaţia din Ucraina.

Angela Merkel: „Susţinem Acordul de la Minsk şi vreau să se pună accentul pe importanţa implementării depline a acestuia, cât mai repede posibil. Ne unim eforturile în acest proces de negocieri cu partea ucraineană, dar mai ales cu Rusia”.

Ziua s-a încheiat într-o atmosferă mai relaxată pentru Barack Obama, care a asistat la deschiderea oficială a Târgului de tehnologie industrială de la Hanovra, cel mai mare de profil din lume.

Barack Obama este primul preşedinte american care participă la inaugurarea târgului de la Hanovra. În plus, a anunţat că va marca şi un alt eveniment important pentru Germania.

Barack Obama: „Este, de asemenea, o adevărată plăcere să fiu aici în momentul în care germanii serbează aniversarea a 500 de ani de la Legea Purităţii Berii. Mă voi alătura vouă pentru această sărbătorire”.

Barack Obama şi Angela Merkel se vor întâlni la Hanovra cu preşedintele Franţei şi cu premierii Marii Britanii şi Italiei. Cei cinci lideri vor încerca să găsească soluţii la o serie de probleme internaţionale, printre care pericolul reprezentat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri