Barack Obama: Avionul malaezian, doborât de o rachetă lansată dintr-o zonă controlată de rebelii proruși

Data publicării:
obama crop facebook-1

Prăbuşirea avionului este o tragedie teribilă”, a declarat Barack Obama. Președintele american a adpugat că printre cele 298 de victime se numără şi un cetăţean american. 

„Dovezile arată că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer, care a fost lansată dintr-o zonă controlată de separatiştii sprijiniţi de Rusia, inflitraţi în Ucraina. Ştim de asemena că nu este pentru prima oară când un avion este doborât astfel în estul Ucrainei. În ultimele săptămâni, separatiştii sprijiniţi de Rusia au doborât un avion militar de transport al ucrainenilor, un elicopter ucrainean şi au revendicat doborârea unui avion de luptă ucrainean”, a declarat Barack Obama.

Liderul de la Casa Albă a mai spus că Rusia, separatiştii proruşi şi Ucraina trebuie să cadă de acord în privința unei încetări imediate a focului.

Ştim că separatiştii au primit un sprijin constant, consistent, din partea Rusiei. Vorbim de arme şi pregătire militară, de armament greu. Rusia a refuzat să facă paşii concreţi, necesari pentru detensionarea situaţiei. Am vorbit cu preşedintele Putin ieri (joi - n.r.), din perspectiva sancţiunilor suplimentare impuse de noi. Mi-a spus că este nemulţumit de această situaţie, iar eu i-am spus că noi am fost foarte clari de la început: că noi ne dorim ca Rusia să accepte calea care ar putea aduce pacea în Ucraina, dar cel puţin până acum, Rusia a eşuat să păşească pe această cale”, a apreciat Barack Obama. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri