Barack Obama a discutat telefonic cu președintele iranian despre programul nuclear

Data publicării:
BARACK OBAMA 5490506-AFP Mediafax Foto-MANDEL NGAN-11

Preşedintele american Barack Obama susţine că există o bază solidă pentru ca Statele Unite şi Iranul să poată ajunge la o înţelegere, pentru prima dată după revoluţia islamică din 1979.

„Preşedintele Rohani a precizat că Iranul nu va dezvolta niciodată arme nucleare. Eu am clarificat faptul că respect dreptul poporului iranian de a avea acces la energie nucleară paşnică”, a declarat Barack Obama.

Preşedintele iranian a anunţat pe contul său de Twitter că există voinţă politică pentru rezolvarea rapidă a dosarului nuclear.

„Preşedintele Rohani şi cu mine am ordonat echipelor noastre să continue să lucreze rapid şi eficient în cooperare cu P5+1 pentru a ajunge la un acord, iar pe parcursul acestui proces vom fi în contact cu prietenii şi aliaţii din regiune, inclusiv Israelul”, a spus liderul american.

Semnalele unei apropieri între Teheran şi Washington au fost date recent de preşedintele iranian, care a anunţat în faţa Adunării Generale a ONU că ţara sa nu urmăreşte dezvoltarea unui arsenal nuclear militar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri