Barack Obama vrea limitarea armelor de foc în Statele Unite

Data publicării:
2012obama-39643

După masacrul de la şcoala din Connecticut, liderul de la Casa Albă a declarat că va susţine legea care interzice comercializarea armelor de asalt. Preşedintele Barack Obama l-a mandatat pe vicepreşedintele Joe Biden cu iniţierea de politici care să abordeze violenţa legată de arme, iar noul proiect de lege trebuie elaborat până în luna ianuarie.

Dreptul americanilor de a deţine arme de foc este consfiinţit în Constituţia Statelor Unite, în al doilea Amendament. Orice modificare a legislaţiei privind armele de foc a fost întâmpinată cu critici puternice, dar valul de masacre care a afectat America în ultimul an a determinat o schimbare.

„Poate că nu vom şti niciodată de ce a avut loc tragedia din Newtown. Dar ştim că în fiecare zi după aceea au murit alţi americani din cauza armelor de foc. Violenţele de acest fel au consecinţe teribile asupra societăţii noastre şi, dacă putem face ceva pentru evitarea acestor incidente, avem obligaţia să încercăm”, a declarat Barack Obama, președintele Statelor Unite.

Proiectul de lege, propus de o senatoare a Partidului Democrat şi susţinut de Barack Obama, vrea să interzică comercializarea a 100 de modele de arme de asalt.

Curtea Supremă a susţinut dreptul civililor de a deţine arme pentru autoapărare. Armele de asalt au fost interzise în Statele Unite până în 2004, când legea a expirat. De atunci foarte mulţi americani şi-au cumpărat arme puternice, asemenea celor aflate în dotarea Armatei sau a trupelor speciale. În asasinatele din Connecticut, de la Virginia Tech sau de la cinematograful din Colorado, în care au murit peste 70 de persoane, criminalii au folosit astfel de arme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri