CNN şi Christiane Amanpour, daţi în judecată de un ziar turc. La Istanbul, protestele continuă

Data publicării:
amanpour cnn

În plângere, publicaţia Takvim acuză CNN International şi pe Christiane Amanpour de „denigrarea organelor de stat şi de provocarea de pagube bunurilor publice incitând populaţia, prin ştiri false, să se alăture contestatarilor”, scrie Agenţia France Presse, citată de Hurriyet Daily News.

Iniţiativa ziarului vine după ce premierul Recep Tayyip Erdogan a acuzat în repetate rânduri agenţiile de presă occidentale că au redat părtinitor amplele manifestaţii din ultima lună.

Pe 18 iunie, Christiane Amanpour a acuzat Takvim că ar fi publicat un fals interviu pe care jurnalista l-ar fi acordat publicaţiei.

Ar mai fi de menţionat că CNN International a retras licenţa CNN Turk pentru că postul turcesc a ignorat subiectul fierbinte al protestelor pe toată durata acestora, ca toate celelalte televiziuni, de altfel. Un singur exemplu: în cea de-a patra seară de proteste, CNN International transmitea imagini din Piaţa Taksim şi celelalte puncte fierbinţi, în timp ce CNN Turk transmitea un documentar despre viaţa pinguinilor.

La Istanbul, confruntările dintre tineri şi forţele de ordine continuă

Între timp, în Piaţa Taksim din Istanbul mii de manifestanţi au fost dispersaţi sâmbătă de forţele de poliţie, iar câteva persoane au fost arestate. Forţele de poliţie au folosit din nou gaze lacrimogene pentru a goni tinerii adunaţi în epicentrul mişcării de contestaţie a guvernului de la Ankara. Apoi, sute de poliţişti au înconjurat piaţa pentru a împiedica reîntoarcerea oamenilor în zonă.

Întregul val de manifestaţii mai mult sau mai puţin violente a început în urmă cu o lună, când guvernul turc demara demolarea Parcului Gezi pentru a construi în locul său un centru comercial şi o moschee. În urma confruntărilor, cinci oameni au murit şi alţi aproximativ 7500 au fost răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri