CORESPONDENȚĂ DIN ISTANBUL. Raiduri în căutarea militanților ISIS

Data publicării:
atac Istanbul Ataturk8 Getty

ACTUALIZARE 11.38. Stare de alertă antiteroristă în trei cartiere din Istanbul şi în oraşul Izmir. Trupele antitero au descins la mai multe adrese unde au bănuiala că s-ar ascunde militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic. Nouă persoane au fost reținute la Izmir.


Activitatea pe Aeroportul Internațional Ataturk se desfășoară în condiții normale. Oamenii sunt însă temători și tresar la cel mai mic zgomot, potrivit trimisului special al Digi24 la Istanbul, Laurențiu Rădulescu.

Nivelul de securitate rămâne ridicat și va rămâne așa o bună perioadă. Pasagerii curselor aeriene petrec ore bune în zona filtrelor suplimentare de securitate.

Presa turcă a publicat primele imagini cu cei trei terorişti care au comis atentatul de pe aeroportul Ataturk, din Istanbul.

Turcia, ca una dintre ţintele celor mai brutale grupări teroriste, este testată. Sunt convins că vom învinge teroarea, organizaţiile teroriste şi atentatele!”, a fost mesajul președintelui Turciei Recep Erdogan după atentatul de la Istanbul.

Cel mai grav atac terorist din acest an i-a înfuriat la culme pe oficialii de la Ankara. La unison, preşedintele şi premierul turc au condamnat atentatul, despre care şeful guvernului susţine că este opera grupării Stat Islamic. O opinie pe care o împărtăşeşte şi directorul CIA.

Cu toate că nici o revendicare nu a fost făcută până acum, atentatul poartă toate semnele temutei grupări, deși organizația teroristă nu revendică în general atentatele comise pe teritoriul Turciei.

Acest lucru ne demonstrează că toate controalele cu raze X nu sunt suficiente în aeroporturi, trebuie să fim pregătiţi pentru un atac armat din exterior”,a spus premierul turc Binali Yildirim.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri