Controlorii de trafic aerian francezi suspendă greva în urma accidentului aviatic din Alpi

Data publicării:
controlori-zbor-franta- sncat

Foto: Facebook

În aceste circumstanțe dramatice și ținând cont de impactul acestui accident, în special asupra controlorilor de trafic aerian, SNCTA (sindicatul controlorilor de trafic aerian, n.r.) a decis să suspende convocarea grevei” se arată într-un comunicat emis de principalul sindicat al controlorilor de trafic aerian din Franța.

Greva fusese convocată ca măsură de presiune pentru inițierea unor negocieri în urma cărora controlorii de trafic aerian doreau să obțină aprobarea unor reforme necesare care „să răspundă provocărilor transportului aerian francez și lipsei de resurse umane și tehnice”.

Sindicatul se plânge că guvernul francez și Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) franceze „se prefac că nu aud aceste cereri” și refuză inclusiv să negocieze cu controlorii de trafic aerian.

Un avion Airbus 320 aparținând companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, s-a prăbușit marți în Alpii francezi. Aparatul zbura pe ruta Barcelona - Dusseldorf și avea la bord 144 de pasageri și 6 membri ai echipajului, conform informațiilor preliminare toți pierzându-și viața.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri