Premierul sud-coreean a demisionat, din cauza catastrofei navale din 16 aprilie

Data publicării:
premierul demisionar al coreei

sursa foto: pmo.go.kr

„Gestul corect pe care trebuie să-l fac este să-mi asum responsabilitatea și să demisionez ca persoană care conduce Cabinetul. Am socotit că aceasta este o modalitate de a-mi cere scuze”, a declarat premierul Chung Hong-won, într-o conferință de presă televizată. „În numele Guvernului, îmi cer scuze pentru multele probleme, de la prevenirea accidentului la primele măsuri luate ca urmare a accidentului”, a spus el.

Demisia premierului sud-coreean intervine imediat după încheierea vizitei pe care a făcut-o la Seul președintele american Barack Obama, aflat într-un turneu în Asia.

Feribotul Sewol, cu 476 de persoane la bord – majoritatea elevi și profesori – s-a scufundat la 16 aprilie din cauze încă neelucidate. Scafandrii au reușit să recupereze 183 de cadavre, dar zeci de persoane sunt încă date dispărute.

Rudele victimelor au acuzat guvernul că a acționat prea lent în operațiunile de salvare.

„Am vrut să demisionez mai devreme, dar gestionarea situației a fost prima mea prioritate și am considerat că este un act de responsabilitate de a acorda ajutor înainte de a pleca”, a declarat Chung.

A doua zi după dezastru, premierul a fost huiduit și cineva chiar a aruncat cu o sticlă de apă în el în momentul în care vizita rudele îndurerate ale victimelor.

Duminică, cei aproape 100 de scafandri care încearcă să recupereze alte cadavre rămase în epava scufundată a feribotului, se confruntau cu vreme rea, ceea ce complica operațiunile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri