Creștinii din Egipt au devenit ținta răzbunării islamiștilor

Data publicării:
biserici

Creştinii de rit copt au devenit noua ţintă a Fraţilor Musulmani, în lupta lor pentre reinstalarea la putere a fostului preşedinte Mohamed Morsi. Islamiştii au declanşat o campanie de intimidare la adresa comunităţii creştine, supăraţi că patriarhul acesteia şi-a exprimat susţinerea faţă de noile autorităţi.

La Cairo şi în alte oraşe, zeci de biserici au fost atacate, vandalizate ori incendiate. Pe lângă biserici, au mai fost vizate şcoli creştine, dar şi magazine aparţinând membrilor acestei confesiuni. Potrivit unui episcop local, islamiştii speră că, în urma atacurilor asupra bisericilor, creştinii vor intra în conflict cu guvernul şi cu armata, şi astfel haosul se va extinde în întreaga ţară.

Frăţia Musulmană continuă războiul şi cu noua putere. Ieri au fost din nou violenţe la Cairo, unde armata a intervenit în forţă pentru a evacua sute de islamişti care se baricadaseră într-o moschee. Lăcaşul de cult a fost evacuat după câteva ore, iar zeci de membri ai Frăţiei Musulmane au fost arestaţi. Islamiştii susţin că sunt ţinta permanentă a poliţiei, dar varianta lor nu este susţinută de toţi egiptenii.

Guvernul interimar de la Cairo a avertizat însă că nu va mai tolera acţiunile islamiştilor, pe care îi acuză de complot terorist.

În plus, autorităţile au anunţat că l-au arestat pe Mohamed Al-Zawahiri, fratele lui Ayman Al-Zawahiri, liderul reţelei teroriste Al-Qaida. Acesta a fost prins la Ghiza în timp ce protesta alături de susţinătorii fostului preşedinte egiptean. Între timp, Ministerul român de Externe i-a sfătuit pe turiştii din ţara noastră să-şi reprogrameze vacanţele în această ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri