Tragedia din Coreea de Sud. Căpitanul feribotului și-a abandonat primul nava

Data publicării:
feribot-1

„Nu vă mişcaţi din locul în care vă aflaţi! Nu vă mişcaţi, pentru că este mai periculos dacă vă deplasaţi.” Este mesajul pe care l-au auzit cei 459 de pasageri în momentul naufragiului. În loc să-i îndrume spre bărcile de salvare, glasul din portavoce îi condamna de fapt la moarte, cerându-le să rămână nemişcaţi, deşi nava se înclina şi se scufunda cu repeziciune.

Autorităţie de la Seul l-au arestat pe căpitanul feribotului, Lee Joon-seok, în vârstă de 69 de ani, care şi-a abandonat nava, pasagerii şi echipajul, potrivit presei din Coreea de Sud.

Întrebat de un jurnalist ce le transmite familiilor victimelor, căpitanul a spus doar: Îmi pare atât de rău! Îmi este atât de ruşine! Pur şi simplu, nu mai am cuvinte.

Slabă consolare pentru rudele morţilor şi ale celor aflaţi încă pe lista dispăruţilor. Există şi familii care s-ar putea să nu se mai reîntregească niciodată. Kwon Ji-yeon, o fetiţă de numai şase ani, a fost salvată de echipele de intervenţie chiar înainte ca feribotul să se scufunde în apele mării. Părinţii ei însă nu au fost găsiţi până acum.

Unul dintre cei 300 de elevii care se aflau pe feribot a transmis un mesaj emoționant Mamă, în cazul în care nu mai ajung să-ţi spun, îţi trimit acest mesaj. Te iubesc!”, potrivit presei sud-coreene.

La operaţiunile de salvare participă zeci de nave sud-coreene şi japoneze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri