Edward Snowden a depus cerere de azil în Rusia. El va primit un răspuns în maximum trei luni

Data publicării:
snowden - 5771437-AFP Mediafax Foto-The Guardian-3

Un răspuns pozitiv înseamnă că Snowden va fi liber să plece din zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, care îi serveşte drept casă de trei săptămâni încoace.

„Dacă solicitarea de azil va fi acceptată, el va avea aceleaşi drepturi de care se bucură oricare cetăţean al Rusiei. Cât timp cererea va fi analizată, el va rămâne în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo”, a anunţat avocatul Anatoli Kucherena.

Acesta a adăugat că fostul agent american s-a acomodat cu viaţa în zona de tranzit, fiind mulţumit de modul cum este tratat de angajaţii aeroportului.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat recent că Snowden a fost un cadou nedorit pentru Rusia. Liderul de la Kremlin a acuzat Statele Unite că a intimidat guvernele ţărilor care s-au arătat dispuse să-l primească pe fostul consultant NSA.

Edward Snowden a stârnit un imens scandal internațional, după ce a dezvăluit că Statele Unite supraveghează comunicaţiile la nivel global. Washington-ul l-a acuzat de spionaj şi a promis că va încerca să obţină extrădarea sa, indiferent în ce ţară s-ar refugia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri