Ginerele regelui spaniol ar putea intra la închisoare

Data publicării:
06022013 20ginerica 20rege-48002

La sfârșitul acestei zile expiră termenul limită impus de judecători pentru plata cauțiunii civile de opt milioane de euro. Această cauțiune trebuie plătită împreună cu asociatul său de la Fundația Pa Nos.

Cei doi sunt acuzați că au uzitat de rangul regal al lui Inaki Urdangarin și ar fi obținut fraudulos contracte de sponsorizare a unor evenimente, iar banii nu ar fi fost folosiți în totalitate pentru organizarea acestora.

Avocatul ducelui a declarat în această dimineață că situația este extrem de dificilă și că nu știe dacă suma va putea fi depusă până la expirarea termenului limită.

În acest caz, judecătorul are două variante, fie decide sechestru asigurator pe toate bunurile ale ducelui de Palma, fie decide trimiterea acestuia la închisoare.Analiștii politici cred că judecătorul va prefera prima variantă.

Inaki Urdangarin a fost handablist și s-a căsătorit cu infanta Cristina cu care are trei copii. Însă, după trimiterea lui în judecată, Casa Regală spaniolă l-a eliminat cu încetul din cercul regal, recend dispărând referințele de pe pagina de internet a acesteia.

Pentru prima oară în istoria Spaniei moderne este posibil ca un membru al Casei Regale să intre la închisoare, dealtfel, în mesajul de Crăciun de anul trecut, Regele Spaniei a spus că justiția este egală pentru toți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri