Oficial american: Încălcarea spațiului aerian turc de către Rusia nu este accidentală

Data publicării:
avioane turcia getty

 

 Foto: Gulliver/Getty Images

Nu cred că a fost vorba despre un accident”, a declarat oficialul american la Madrid, sub rezerva anonimatului. „Acest lucru confirmă profunda noastră îngrijorare cu privire la acțiunile lor și ridică întrebări cu privire la intențiile, comportamentul și profesionalismul lor în acțiunile lor aeriene”, a adăugat el.

Potrivit responsabilului american, Washingtonul a început discuții urgente cu Turcia și partenerii săi din cadrul NATO la Bruxelles.

Tensiuni Moscova-Ankara. Armata a primit ordin să intercepteze „chiar și o pasăre”

Pentagonul și Rusia au discutat la începutul lunii octombrie cu privire la modul de a evita incidente în spațiul aerian sirian, în condițiile în care Moscova bombardează de șase zile poziții ale opozanților lui Bashar al-Assad, lovituri aeriene care au loc în paralel cu cele lansate de coaliția condusă de SUA împotriva Statului Islamic.

Este exact genul de comportament neprofesional pe care căutăm să-l evităm”, a insistat oficialul american.

La Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunțat luni „încălcările spațiului aerian al Turciei de către avioane de luptă ruse”, acțiuni pe care le-a calificat drept „inacceptabile”, și a convocat cele 28 de state aliate pentru o reuniune de urgență a Consiliului Atlanticului de Nord ce urmează să aibă loc luni seara, pentru a fi discutată situația din Siria.

Citiți și: NATO, îngrijorată după ce un avion militar rus a intrat ilegal în spațiul aerian turc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri